Sposób przygotowania

mięso opłukać pokroić na mniejsze kawałki ok.5-8cm.imbir i czosnek posiekać wymieszać z sosem sojowym,mąką ziemniaczaną,wódką,octem winnym,miodem,solą,imbirem w proszku i kilkoma kroplami tabasco wszystkie składniki dokładnie połączyć i połową przygotowanej marynaty zalać żeberka przykryć i odstawić w chłodne miejsce na minimum godzinę,po tym czasie wyjąc z marynaty i usmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony,można także upiec na grillu lub w piekarniku w/g uznania i smaku w piekarniku piec ok.20min.w 180st.w trakcie pieczenia co jakiś czas obracać i skrapiać pozostałą marynatą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    patusia

    Pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam takie żebereczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !