Sposób przygotowania

Truskawki podzielić na dwie porcje. Jedną drobno posiekać a drugą zmiksować z łyżką cukru.

Śmietankę i mleko wymieszać z cukrem i aromatem a potem zagotować. W gorącym płynie rozpuścić żelatynę. Ostudzić masę i zalać nią posiekane truskawki.
Całość odstawić na ok 2 godziny do lodówki. Po zastygnięciu deser oddzielić od brzegów cienkim nożem, dno zanurzyć na jakieś 30 sekund w gorącej wodzie. Odwróć foremkę, ostrożnie wyłożyć panna cottę na talerzyki.
Przed podaniem polewać ją jeszcze sosem truskawkowym- ugotować kisiel razem ze zmiażdżonymi truskawkami- proporcje , jak na opakowaniu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam panna cotte !! Ślicznie przyrządzona !! PYCHOTA!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    kocham ten deser:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    edi

    na pewno smaczniejsza niż z torebki:)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię ten deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !