Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z kiełbasą chorizzo, pomidorem i groszkiem
Do miski wsypujemy mąkę, robimy w niej dziurę wlewamy pół szklanki wody, pół łyżeczki soli i kruszymy drożdże. Zasypujemy trochę mąką aby wyszedł zacier, odstawiamy żeby wyrosło. Później dodajemy resztę wody, soli i oliwę. Wszystko mieszamy i wyrabiamy ciasto. Rozkładamy na blachy.
Na cieście rozsmarowuję koncentrat pomidorowy, i sypię przyprawą do pizzy. Na to wkładam cebulę i pieczarki. W międzyczasie na patelni w plasterkach podsmażam kiełbasę chorizzo. Gdy się usmażyła włożyłam na pizzę. Na to włożyłam groszek, na to pomidor i posypałam startym żółtym serem.
Włożyłam do piekarnika na 200 stopni, na około 30 minut.
Smacznego!!