Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryżówki

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
1 kost
jajko
3 szt
dżem z czarnej porzeczki
0,5 szkl
wiórki kokosowe
0,5 szkl
migdały zmielone
3 łyżki
cukier
5 łyżek
sól
Sklep Prymat
kleik ryżowy
1 opak
proszek do pieczenia
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżówki

Migdały wymieszać z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia. Masło przełożyć do miski dodać cukier,utrzeć na puszystą masę. Do masy jajecznej dodać,szczyptę soli, jajka,kleik i wiórki wymieszane z innymi składnikami,zagnieść ciasto. Z ciasta formować niewielkie kulki z dziurką pośrodku,układać na wyłożonych papierem blachach,piec 20 minut w 180 stop. Upieczone ciastka wyjąć,wgłębienia wypełnić dżemem, ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 23.08.2012 21:55
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak