Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryż po meksykańsku

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki
puszka
cebula
1 sztuka
czosnek
3 ząbki
ryż
1 szklanka
mięso wieprzowe
40 dag
kukurydza w puszce
puszka
groszek zielony
puszka
szczypiorek
1 pęczek
Sklep Prymat
olej
3 łyżki
woda
1 szklanka
sól
do smaku szczypta
Sklep Prymat
pieprz
do smaku szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż po meksykańsku

Pomidory z puszki włożyć do miski, dodać obrany czosnek, oraz cebulę pokrojoną w kostkę. Starannie zmiksować wszystkie składniki, tak aby powstała gładka, jednolita masa.
Ryż moczyć godzinę w zimnej wodzie, odcedzić i przysmażyć na oleju, aż zrobi się szklisty.
Do ryżu dodać zmiksowane pomidory wraz z czosnkiem i cebulą, oraz szklankę wody. Dusić pod przykryciem, aż do całkowitego wchłonięcia wody.
Mięso pokroić w cienkie paski, ja przysmażyłam mięso osobno na patelni. Fasolę kukurydzę i groszek odcedzić. Wszystkie składniki dodać do ryżu. Gotować 15 minut, doprawić solą i pieprzem, posypać posiekanym szczypiorkiem.


Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak