Sposób przygotowania

Rabarbar umyć, odciąć końce.Rabarbar pokroić na kawałki o długośći 3 cm(nie obierać)
Wino wymieszać z 1/4 litra wody i cukrem. Dodać likier (może być malinowy)i plasterki cytryny.Całość zagotować na małym ogniu.
Do zalewy włożyć kawałki rabarbaru , gotować 5-10 min na małym ogniu aż rabarbar będzie miękki.Kompot wystudzić ,przełożyć do dużej miski .

Komentarze

  • -3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    alkohol powinno się dodać do przestudzonego kompotu bo zagotowany zupełnie się ulotni - a jeśli to nie pomyłka to bez sensu go w ogóle dodawać
  • 3
    original
    Opublikowano

    ewaa

    to nie pomyłka...on ma dodać "posmak" , tak jak dodajesz wino do bigosu (bigos ma lepszy smak).
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    ciekawe jaki ma smak:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo fajny pomysł na kompot :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    jak dla mnie super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    och tak, taki kompocik z posmakiem delikatnego alkoholu musi być baaaardzo przydatny na tak upalne dni :) z lodem to już w ogóle :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    na upały super gasi pragnienie jak nie jest za słodki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !