Sposób przygotowania

Białka ubijamy z cukrem,następnie dodajemy po jednym żółtku.Mąkę pszenną mieszamy z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i dodajemy do ubitych jaj i pieczemy biszkopt. Galaretki rozpuszczamy w 0,5 litra wrzącej wody i studzimy.do tężejącej galaretki dodajemy dżem i miksujemy. Masa-odlewamy szklankę mleka a resztę zagotowujemy,w tej szklance mleka rozrabiamy mąkę pszenna i ziemniaczaną oraz cukrem i wlewamy do wrzącego mleka ciągle mieszamy do uzyskania jednolitej masy.gdy budyń ostygnie dodajemy utartą margaryną Na biszkopt wykładamy galaretkę z dżemem i na to masą budyniową ,możemy posypać posypką czekoladową

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !