Sposób przygotowania

Do garnka z wodą dodać liście laurowe, ziele angielskie i ziarenka pieprzu oraz obraną cebulę, a następnie całość zagotować.
Do garnka włożyć kiełbasę i gotować całość przez godzinę.
Do wywaru dodać starty na tarce chrzan i gotować jeszcze 10 minut, po czym wywar przecedzić. Do zupy dodać mąkę rozrobioną z zimną wodą i śmietanę. Zupę doprawić sokiem wyciśniętym z cytryny i solą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    coś nowego i pysznego
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna zupka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    bardzo smaczna zupka
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kojarzy mi się z Wielkanoca
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszna zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    nie jadłam takiej zupki jeszcze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    moje smaki,na pewno pyszna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !