Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem
1/2 sztuki
majonez tradycyjny
1 łyżeczka
olej do smażenia
3 łyżki
Musztarda sarepska Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
pieprz do smaku
1 szczypta
sól do smaku
3 szczypty
Sklep Prymat
śmietana kwaśna
2 łyżeczki
pieczarki
5 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat
4 łyżki
natka pietruszki
2 szczypty
jajko
1 rozkłócone
jajko ugotowane na twardo
2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami

Dwa jajka ugotować na twardo. Jajka w skorupce przekroić na pół i wydrążyć białko z żółtkiem. Wydrążone jajko pokroić w drobną kostkę. Pieczarki, dymkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanej patelni z połową łyżki oleju smażyć dymkę, następnie pieczarki. Pieczarki smażyć do miękkości, doprawić do smaku solą, pieprzem i natką pietruszki. Ostudzone pieczarki połączyć z jajkiem, majonezem, śmietaną 12 %, musztardą, całość dobrze wymieszać i doprawić do smaku jeśli jest taka potrzeba.
Skorupki napełnić masą jajeczno-pieczarkową. Faszerowane jajka posmarować rozbełtanym jajkiem, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 23.01.2013 22:18
ciekawie, tak trochę inaczej
Kuchareczka2 02.01.2013 15:19
pyszne
Bernadeta1 10.10.2012 14:50
bardzo lubię
fictor123 11.07.2012 05:37
rewelacja!
anulka69 06.06.2012 09:31
pycha
caralajna 26.05.2012 18:11
fantastyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak