Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z sosem malinowym
Sos: maliny, cukier i sok cytrynowy zmiksować na jednolita masę.
Ciasto podawać z sosem malinowym.
czekolada gorzka |
200 g
|
jajko |
5 szt
|
cukier drobny |
1/2 szklanki
|
mąka |
1/3 szklanki
|
proszek do pieczenia |
1/2 łyżeczki
|
likier orzechowy |
50 ml
|
masło |
100 g
|
maliny świeże |
250 g
|
cukier puder |
2 łyżki
|
sok z cytryny |
1 łyżka
|
orzechy laskowe |
1/2 szklanki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: