Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Ćwiartki z kurczaka dokładnie płuczemy, zalewamy wrzącą wodą, dodajemy papryczki chili i gotujemy około 20 minut na wolnym ogniu, odcedzamy, studzimy. Imbir obieramy ze skórki, ścieramy na drobnych oczkach. Dodajemy sos sojowy, olej, oraz miód, dokładnie mieszamy.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nie marynowałem jeszcze ze świeżym imbirem
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pacpaw, koniecznie spróbuj świeży. Ja odkąd pierwszy raz go użyłam, często po niego sięgam i nawet herbatę lubię z nim wypić :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !