Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem
Tuńczyk się rozsypał i wspaniale wkomponował.
- mix sałat fit&easy party (180g)
- puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (130g)
- 2 łyżki zielonych oliwek
- 2 jaja
- 2 garście grzanek czosnkowych (zrobiłam z 2 kromek chleba)
dressing
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany 18%
- zioła prowansalskie
Jaja ugotuj na twardo, ostudź. Pokrój na 4 cząstki. Tuńczyka odsącz z zalewy. Oliwki przekrój na pół. Jeśli robisz sam/a grzanki poczekaj niech ostygną.
Składniki dressingu wymieszaj i polej sałatkę. Można zamiast dressingu śmietanowego użyć ocet prowansalski i olej słonecznikowy w proporcji 1:1.
Pyszna przekąska:)