Sposób przygotowania

Białka ubijamy ze szczypta soli na pianę. Zaś żółtka z cukrem na mase i po kolei ,etapowo dodajemy wodę. Ubite białka dodajemy do żółtek. Dodajemy mąkę ziemnaczaną połączoną z pszenną i proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Wylewamt do blaszki, któą wczesniej wysmarowallismy tłuszczem i papierem do pieczenia. Takie ciasto pieczemyw rozgrzanym piekarniku w temp 190 stopni przez około 25 minut.

Nadzienie
1) masa krówkowa
2) śmietankowe :
śmietanę fix, z śmietaną kremówką i cukrem pudrem ubijamy ze sobą. Pod koniec dodajemy kwaśną śmietanę. Wszytsko ze sobą mieszamy za pomoca miksera w celu uzyskania jednolitej konsystencji.
3) powidła śliwkowe

Nasz biszkopt dzielimy na 3-4 czesci, to zalezy ile chcemy nakładać poszczególnych mas na dany biszkopt.Kładziemy powidła-masę smietankową-mase krówkową- biszkopt, i tak kolejno ( biszkopt jest cieniutki. Na sam wierzch wykładamy pozostałą masę smietanowa i krówkową, i "wygładzamy masę widelcem ( powstaje wzorek).


Serdecznie polecam, ciasto smakuje wyśmienicie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka116

    pysznie wygląda :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Warstwowe ciasto zawsze jest pracowite, ale też i pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    super, wygląda nieziemsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    justys759

    musi być pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    zjadłbym chyba połowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !