Sposób przygotowania

Rozgrzać piekarnik do temperatury 190°C. Jabłka obrać, i pokroić w ćwiartki, przełożyć do miski, skropić sokiem z cytryny i posypać cukrem i cynamonem. Dodać pokrojone śliwki/jeśli są zbyt suche można je wcześniej namoczyć/ i otręby granulowane, wymieszać. Przygotowaną żaroodporną foremkę do zapiekania posmarować masłem/ewentualnie wyłożyć papierem do pieczenia/ .Można użyć jednej większej foremki lub kilka mniejszych /takich na jeden raz/.Przygotowane jabłka wyłożyć do foremek . W misce zagnieść ze sobą pozostałe składniki, tak aby otrzymać masę o konsystencji kruszonki./dodać połowę orzechów/.I taką właśnie kruszonką posypać owoce.Na wierzch wyłożyć pozostałe orzechy. Piec w rozgrzanym piekarniku/180 st./ około 35 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Zdrowy deser.
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    to cos dla mnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    wygląda niezwykle apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam coś dla mnie;))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !