Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jabłka z ryżem i sosem cynamonowym

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka
2 szt
ryż
100 g
cynamon
2 łyżki
Sklep Prymat
woda
200 ml
cukier
4 łyżki
cytryna
1/2 szt
skórka z pomarańczy lub limonki
do smaku
mąka ziemniaczana
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z ryżem i sosem cynamonowym

Ryż ugotować na sypko. Jabłka zetrzeć na tarce. Wodę zagotowac z cukrem, cynamonem, łyżką soku z cytryny i skórką pomarańczową. Gdy syrop zgęstneije zaciągnąć sos mąką ziemniaczaną rozrobioną w 1/4 szklanki wody. Podawać jako deser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria2911 14.05.2012 16:20
uwielbiam takie dania
parysek10 14.05.2012 15:39
ładne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak