Sposób przygotowania

Borowiki moczymy pół godziny w 1/4 litrze wody,odciskamy a następnie siekamy i gotujemy w odzie w której się moczyły.DODAJEMY CEBULĘ PIEPRZ ZIARNISTY I PRZYPRAWY,ŁODYŻKI NATKI PIETRUSZKI I CIEMNOZIELONE LIŚCIE PORA I GOTUJEMY 10 MINUT,PRZECEDZAMY.pieczarki kroimy na pół i gotujemy w małych porcjach po 3 minuty i przekładamy na sito.Wywaru ma zostać 1/8 objętości.Por kroimy w cienkie paski a natkę pietruszki siekamy.Musztardę i olej mieszamy z gorącym wywarem dodajemy por pietruszkę,borowiki i pieczarki.Sałatkę przykrywamy i odstawiamy na dwie godziny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !