Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

mazurek czekoladowy

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
200 g
cukier
200 g
mielone migdały
50 g
masło
125 g
jajko
1 sztuka
śmietana
1 łyżka
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
mleko skondensowane czek
1 puszka
powidła śliwkowe
5 łyżek
płatki migdałowe
50 g

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek czekoladowy

mąkę i masło siekamy, dodajemy cukier, proszek do pieczenia, migdały, jajko i śmietanę i zagniatamy, ciasto rozwałkowujemy i układamy na wytłuszczonej blasze, nakłuwamy i pieczemy około 25 minut w twmperaturze 180-200 stopni
ostudzone ciasto smakujemy powidłami, a następnie ugotowanym czekoladowym mlekiem skondensowanym, ozdabiamy migdałami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 04.05.2012 09:11
Supersłodki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak