Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Podwójnie ryżowa sałatka

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż dziki
1 woreczek
ryż długoziarnisty
1/2 szklanka
ogórek
1 około 20 dag
suszone pomidory
6 połówek
ser żółty
15 dag
szczypiorek
1 mały pęczek
Sklep Prymat
słonecznik łuskany
5 łyżka
olej z suszonych pomidorów
5 łyżka
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Podwójnie ryżowa sałatka

Kroki postępowania

1
Oba rodzaje ryżu gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, hartujemy zimną wodą.
Krok 1 - Podwójnie ryżowa sałatka foto
2
Dodajemy pokrojone w paseczki pomidory suszone. Ser żółty kroimy w drobną kostkę, dodajemy do ryżu. Ogórka myjemy, obieramy ze skórki, również kroimy w drobną kostkę, dorzucamy do pozostałych składników.
Krok 2 - Podwójnie ryżowa sałatka foto
3
Słonecznik prażymy na rozgrzanej patelni, studzimy. Do ryżu dodajemy umyty i drobno posiekany szczypiorek oraz olej z suszonych pomidorów. Doprawiamy do smaku pieprzem i odrobiną soli. Przed podaniem dodajemy prażony słonecznik i dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Podwójnie ryżowa sałatka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 07.05.2012 22:05
rzadko robię sałatki z ryżem
Anna146 26.04.2012 07:01
oryginalna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak