Sposób przygotowania

Mleko zagotować z cukrem, odstawić do wystygnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem wanilinowym. Do żółtek stopniowo dodać odrobine mleka, dokładnie rozprowadzić. Nastepnie masę wlać do pozostałego (ostudzonego) mleka i ogrzewać na małym ogniu. UWAGA: NIE MOŻNA ZAGOTOWAĆ!!. Schłodzony płyn przelać w kubeczki i zamrozić.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    tom

    fajne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ja zawsze robię na śmietance, z mlekiem byłoby mniej kalorycznie, muszę spróbować
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !