Sposób przygotowania

Płaty makaronu namoczyć w gorącej wodzie, uważając, by się nie posklejały. Masło stopić, dodać mąkę, zrobić zasmażkę. Powoli wlewać mleko, mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż beszamel zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem i gałką. Cebule posiekać, zeszklić na oleju, dodać osączonego tuńczyka, smażyć 3 min. Wlać sok pomidorowy i 1/3 sosu beszamelowego. Podgrzać. Płaty makaronu osuszyć ręcznikiem kuchennym. Nakładać łyżkę farszu, zwinąć w roladki. Troszkę farszu wlać do naczynia żaroodpornego. Ułożyć roladki miejscem łączenia do spodu, zalać beszamelem. Piec ok. 20 min w temp. 180st.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    A_gucha

    hmm, ciekawe... trzeba będzie wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo fajne są te roladki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    pomysłowe wykorzystanie tego makaronu
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo ciekawy i smaczny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawy i warty wypróbowania przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !