Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka wielkanocna warzywna z jajkiem i białą kiełbasą

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
3 sztuki
biała kiełbasa
4 sztuki
brokuł
1 sztuka
sałata lodowa
1 sztuka
kukurydza w puszcze
1 sztuka
pomidory
3 sztuki
rzeżucha
majonez
3 łyżki
jogurt naturalny
4 łyżki
bazylia
Sklep Prymat
papryka czerwona
1/2 sztuki
cebula czerwona
1 sztuka
Czosnek suszony Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wielkanocna warzywna z jajkiem i białą kiełbasą

Jajka ugotować na twardo. Warzywa: pomidory, paprykę, sałatę, brokuł i cebulę umyć i oczyścić. Cebulę obrać i pokroić w księżyce i wsypać do miski. Pomidora pokroić w kostkę lub ćwiartki. Kukurydzę odsączyć z zalewy i wsypać do półmiska. Jajka ugotowane pokroić w większą kostkę lub ćwiartki. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Od brokuła odciąć tylko różyczki i ugotować je na parze lub w wodzie, a następnie dodać do miski. Przygotować sos z jogurtu, majonezu, czosnku i bazylii. Ugotować białą kiełbasę, obrać ze skórki, i pokroić w plastry po ukosie. Do całości dodać rzeżuchy i wymieszać w przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 16.04.2012 15:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak