Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka obiadowa niedzielna

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska
1/3 szt
cebula
1 szt
papryka czerwona
1/2 szt
korniszony
3 szt
ogórek kiszony
1 szt
pieprz
Sklep Prymat
oliwa
pieczarki marynowane
10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka obiadowa niedzielna

Kapustę kroimy dość drobno przekładamy do miski. Pieczarki odcedzamy kroimy w plasterki. Korniszony i ogórek kiszony kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy. Z pieczarek marynowanych odlewamy 1/4 szklanki marynaty dodajemy oliwy ok 2 łyżki , doprawiamy pieprzem ,mieszamy i wlewamy ten sos do sałatki. Nakrywamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Podajemy do obiadku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 11.05.2013 08:17
prosta i smaczna
kasiaw 04.08.2012 21:08
świetna
jolanta19 16.04.2012 17:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak