Sposób przygotowania

Ser żółty (twardy) utrzeć na najdrobniejszej tarce.
Wiórki rozsypać na blaszce wyścielonej papierem śniadaniowym, cienką warstwą, pozostawić na kilka godzin (lub na noc) do przeschnięcia.
Bułkę wrocławską pokroić na kromki i wybrać z nich sam miękisz - zmiksować malakserem na drobno.
W misce roztrzepać kilka jajek, doprawić pieprzem, dodać posiekaną natkę pietruszki, sporo utartego sera i miękisz czerstwej, ale jeszcze miękkiej bułki.
Całość wyrobić na zwartą masę i formować z niej kulki wielkości dużego orzecha włoskiego.
W szerokim rondelku rozgrzać sok pomidorowy doprawiony jarzynką, wyciśniętym czosnkiem i pieprzem - wkładać do niego kuleczki i gotować 10 minut, pod przykryciem, nie dopuszczając do mocnego wrzenia.
Podawać z makaronem, ryżem lub bagietką.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do przejrzenia przepisów i zapoznania się z moimi pomysłami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Często jemy grzanki jak już mamy troszkę czerstwy chlebuś lub bułeczki :) wypróbujemy je zrobić i Twoim sposobem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Doskonały przepis, pyszności!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !