Sposób przygotowania

1.Jaja ubić z cukrem (3/4szkl.) . Wymieszać mąkę pszenną i ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia, następne wsypać tą mieszankę do ubitych jaj i miksować aż do uzyskania jednolitej konsystencji, jednak niezbyt długo. Wylać ciasto na blachę o wymiarach 30 cm x 40 cm. Wstawić do nagrzanego do 140 st. piekarnika na 30 minut.
2.Upieczony biszkopt wyłożyć na wilgotną ściereczkę i zwinąć w rulon. Wystudzić.
3.Mleko wlać do rondelka, wsypać cukier (0,5 szklanki), budyń, wymieszać i ugotować. Następnie wystudzić.
4.Margarynę utrzeć z wystudzonym budyniem. Na koniec dodać pokruszoną chałwę i całość zmiksować.
5.Biszkopt rozwinąć i zdjąć ze ściereczki. Wyłożyć na niego krem i rozsmarować równomiernie na całym cieście. Delikatnie zwinąć całość w roladę.
6.Wierzch rolady można polać polewą z roztopionej czekolady i posypać wiórkami kokosowymi.
7.Roladę wstawić do lodówki na 3 godziny.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !