Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto budyniowo - krówkowe
Biszkopt:
1.Jaja ubić z cukrem (1 szklanka) na puszystą masę.
2.Mąki wymieszać z proszkiem. Mieszankę tą dosypywać do masy jajecznej cały czas ubijając.
3.Ciasto wylać na blachę o wymiarach 40 cm x 30 cm i piec w temperaturze 140 stopni przez 40 minut.
Krem:
1.Budynie rozrobić z mlekiem i 0,5 szkl. cukru i ugotować je. Odstawić do wystudzenia. W tym czasie utrzeć margarynę. Cały czas ucierając dodawać do niej po łyżce zimnego budyniu.
2.Następnie przekroić na pół upieczony i wystudzony biszkopt. Posmarować cienko obydwie części dowolnym dżemem.
3.Na pierwszą część biszkoptu z dżemem wyłożyć ¾ kremu. Przykryć całość drugą częścią biszkoptu.
4.Na wierzch wyłożyć resztę kremu i polać masą krówkową.
5.Wstawić na 2 godziny do lodówki.