Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Galaretka pomarańczowa

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z pomarańczy
350 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat
3 łyżecz.
Sklep Prymat
cukier
50 g
skórka z pomarańczy lub limonki
1 łyż.
czekolada gorzka
40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka pomarańczowa

Kroki postępowania

1
Sok z pomarańczy zagotować z cukrem i otartą skórką, mieszając, zdjąć z palnika natychmiast po rozpuszczeniu się cukru. Do gorącego soku wsypać żelatynę i dokładnie wymieszać do rozpuszczenia.
Krok 1 - Galaretka pomarańczowa foto
2
Nalać do foremek. Ostudzić i schłodzić do stężenia.
Krok 2 - Galaretka pomarańczowa foto
3
Można podawać ze startymi wiórkami czekolady.
Krok 3 - Galaretka pomarańczowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak