Sposób przygotowania

Do słoika (możliwie małego) włożyć listki melisy, dodać skórkę z cytryny, pomarańczy i limonki (bez białego albedo) oraz trochę trawy cytrynowej - zalać spirytusem, zakręcić szczelnie i odstawić na 2 tygodnie w ciemne chłodne miejsce.
Sok wyciśnięty z wszystkich trzech owoców zamrozić, aby później dodać go do nalewki.
Odcedzić zmacerowaną nalewkę i przelać do 700ml butelki - dodać rozmrożony sok z cytrusów.
Cukier z wodą zagotować, syrop ostudzić i wlać do spirytusu.
Zakręcić szczelnie i ponownie odstawić na 2 tygodnie.
Im dłużej nalewka się maceruje, tym jest smaczniejsza.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 3
    original
    Opublikowano

    Amellia

    mmmm..
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    fajne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    uwielbiam nalewki
  • 0
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    uwielbiam nalewki
  • 0
    img_20161006_081029_814
    Opublikowano

    Smaczna_B

    zaraz taki napój zrobię,bardzo mi się spodobał ten przepis!:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !