Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Chorizo i kurczaka kroimy w kostkę. Marchewkę w talarki, ziemniaki w kostkę. Cebule i czosnek dajemy na rozgrzaną patelnię z olejem, podsmażamy. Dodajemy pokrojone w kostkę chorizo i smażymy aż kiełbasa puści swój paprykowy kolor. Podlewamy winem, gotujemy na małym ogniu aż alkohol odparuje, a płyn zmniejszy objętość. Dodajemy pomidory, kurczaka, marchewkę, ziemniaki i bulion. Na koniec dodajemy tymianek, jeśli mamy suszony to wystarczy rozetrzeć w dłoniach nad garnkiem i sypnąć do gulaszu. Dusimy wszytko ok 45minut, od czasu do czasu mieszając, aż zgęstnieje. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Podajemy najlepiej z bagietką i kieliszkiem czerwonego wina.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jakie apetyczne danie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    na prawde hiszpańskie,musi być smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Rozgrzewająca.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !