Sposób przygotowania

Mleko zagotować, lekko ostudzić. Do 200 ml mleka dodać drożdże i troszkę cukru. Rozrobić. Wsypać 5 łyżek mąki. Tak przygotowane ciasto przykryć ściereczką i odstawić do ciepła na ok. 20 minut. Pozostałą część letniego mleka wymieszać z reszta mąki, jajkami, cukrem i solą. Utrzeć dokładnie mikserem. Dodać miękką margarynę i przygotowany wcześniej zaczyn. Dokładnie wyrobić. Odstawić na ok. 1 godzinę. Tak przygotowane ciasto włożyć do wysmarowanej margaryną formy i piec w 200 st. przez ok. 50 minut. Po upieczeniu wyjąć z formy i polać lukrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    pycha:P
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    zgrabna babka ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    sliczna babeczka
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmmm smakowita!;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    super
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    piękna Babeczka;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !