Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczne ziemniaki curry (po indyjsku)
Kroki postępowania
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni na 1 łyżce oliwy. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę (6-8mm) i dodać do cebuli.
Następnie dodać 2 łyżki kokosu lub orzecha kokosowego startego na wiórki. Wymieszać.
Wymieszać z przyprawami.
Przykryć pokrywką, zmniejszyć gaz na mały i dusić do miękkości. Mnie to zajęło 15 minut. W międzyczasie 2-3 razy zamieszać, sprawdzając jak się mają.
Gdy już będą dobre, dodać groszek i pestki słonecznika. Można pominąć ten krok, gdyż nie zaważy na smaku. Odparować resztki wody.
Ziemniaczki curry świetnie pasują do innych warzyw, jajka i jako danie główne. Są pikantne i bardzo aromatyczne. Można posypać koperkiem.