Przepis i sposób przygotowania na: Smażone pałki z kurczaka
Jeśli obawiacie się, że pałki z kurczaka z patelni stracą na swojej soczystości - w porównaniu do tych z piekarnika - nic bardziej mylnego. Najważniejsze w tym przepisie na pałki z kurczaka z patelni jest ich właściwe przygotowanie, w tym przypadku natarcie olejem i przyprawami, przed poddaniem ich oczywiście obróbce termicznej. Dzięki temu mięso będzie soczyste, a skorupka chrupiąca - mniam!
1. Olej wymieszać z solą czosnkową i przyprawami.
2. Natrzeć tym mięso i odstawić na 2 godziny do lodówki.
3. Po 2 godzinach pałki z kurczaka kłaść na mocno rozgrzany olej i mocno je zrumienić.
4. Mięso zalać wodą (tyle, żeby je przykryła) i dusić pod przykryciem do miękkości. Jak woda całkowicie odparuje, mięso znowu zrumienić.