Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki z kurczaka pieczone z warzywami

5.0
(70)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Pieczone podudzia kurczaka z warzywami każdemu będą smakować.

Składniki:

Pałki:

podudzia z kurczaka 8 sztuk
marchewki 2 sztuki
pieczarki 200 gramów
cebula 1 sztuka
ziemniaki 500 gramów
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
tymianek 1 łyżeczka
pieprz 1.5 łyżeczki
sól 0.5 łyżeczki
olej 5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z kurczaka pieczone z warzywami

1. Ziemniaki obieram i kroję na ćwiartki. Marchewkę kroję w grubsze plasterki. Cebulę kroję w piórka. Pieczarki przekrawam na pół. Wszystkie przygotowane warzywa razem mieszam.

2. Do warzyw dodaję pałki z kurczaka, wlewam olej oraz dodaję przyprawy. Mieszam i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce.

3. Pałeczki razem z warzywami przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuję i układam na blaszce.

Piekę około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak