Pałki z kurczaka pieczone z warzywami

Pałki z kurczaka pieczone z warzywami

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Pieczone podudzia kurczaka z warzywami każdemu będą smakować.

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Pałki:

  • podudzia z kurczaka

    8 sztuk
  • marchewki

    2 sztuki
  • pieczarki

    200 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • ziemniaki

    500 gramów
  • papryka mielona wędzona

    2 łyżeczki
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1.5 łyżeczki
  • sól

    0.5 łyżeczki
  • olej

    5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obieram i kroję na ćwiartki. Marchewkę kroję w grubsze plasterki. Cebulę kroję w piórka. Pieczarki przekrawam na pół. Wszystkie przygotowane warzywa razem mieszam.

2. Do warzyw dodaję pałki z kurczaka, wlewam olej oraz dodaję przyprawy. Mieszam i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce.

3. Pałeczki razem z warzywami przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuję i układam na blaszce.

Piekę około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat