Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka pieczarkowa z orzechami

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
25-30 sztuk
ogórki konserwowe
6-7 sztuk
cebula
1 sztuka
szynka
4 plastry
natka pietruszki
1 pęczek
orzechy
0k. 1 szklanka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczarkowa z orzechami

Pieczarki ugotować w osolonej wodzie, dobrze osączyć, wystudzić. Można wycisnąć ręką. Pokroić w plastry albo w ćwiartki. Ogórki pokroić w kostkę razem z cebulą. Część szynki pokroić w kostkę, a część w paski. Natkę opłukać i posiekać. Pieczarki, cebulę, ogórki, szynkę pokrojoną w kostkę oraz część pokrojonej natki połączyć, doprawić do smaku, dodać majonez, wymieszać. Wyłożyć na półmisek albo talerz. Obsypać orzechami i natką. Obłożyć ślimaczkami z szynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak