Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę wraz z proszkiem do pieczenia, następnie dodać cukier, cukier waniliowy, masło, żółtka jaj i śmietanę i zagnieść szybko kruche ciasto. Ciasto włożyć na 30 minut do lodówki, po tym czasie rozwałkować i wycinać z niego niewielkie kwadraty( moje mają bok 5- 6 cm). Na kwadraciki kłaść po kawałeczku jabłka( wcześniej obrane i pokrojone) i składać w rożek. Rożki układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, smarować roztrzepanym przy użyciu miotełki białkiem jaja i posypywać cukrem. Rożki piec około 25- 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    ale apetyczne,one są kruche?
  • 4
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super pyszny deser :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Sylwia tak, są kruche, z tym, że smaruję je białkiem i posypuję cukrem kryształem.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Super.
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    śliczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    śliczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Rewelacyjne rożki - pięknie wyglądają i są pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !