Sposób przygotowania

1. Do mięsa dodać drobno posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek, sól i pieprz. Wyrobić na jednolitą masę. Uformować klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Na patelni rozgrzać olej i smażyć klopsiki przez 8 minut.
2. W rondlu lub patelni z grubym dnem rozpuścić miód, dodać ocet oraz zmiksowane papryczki. Mieszać do uzyskania jednolitego sosu. Dodać klopsiki, podgrzewać przez 2 - 3 minuty często potrząsając rondlem tak aby klopsiki równomiernie oblepiły się sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cris04

    Ciekawie wyglądają te klopsiki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agata B

    muszą być wyśmienite:)))
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Wyglądają bardzo apetycznie.Super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Świetny pomysł z tą glazurą:):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    niezwykle oryginalna wersja klopsików, tylko gdzie dostac te papryczki?
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    wyglądają mega pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    bardzo ładna ta glazurka ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !