Sposób przygotowania

Z maki, cukru, maki ziemniaczanej, oliwy, sody, margaryny i śemitany zagniatamy ciasto, musi być gładkie i takie żeby mozna było formować małe kuleczki.
Formujemy kuleczki wielkości orzecha laskowego układamy w specjalnej formie i "smażymy" z obu stron.
Niekiedy zamiast takiej formy można spotkać pojedyńcze foremki, ale ta forma jest o wiele wygodniejsza i szybciej wychodzi większa ilość orzechów.

Połówki orzechów napełniamy wczesniej ugotowanym mlekiem skondensowanym i sklejamy. Gdy trochę zastygną ( najlepiej następnego dnia) maczamy w roztopionej w kąpieli wodnej czekoladzie do połowy orzeszka. Pozostawiam

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    w sam raz do popołudniowej kawki ;)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    mniam mniam ,mogę się poczęstować ? ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    paulisia_elk

    Proszę bardzo :D
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    za nimi przepadam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !