Sposób przygotowania

Krewetki umyć i włożyć do garnka.
Wlać litr wody, dodać liście limonki Kafir, suszoną trawę sytrynową, suszone liście kolendry.
Gotować 30-40 minut, a następnie odcedzić.
Do wywaru dodać pokrojoną marchewkę, por i grzyby.
Doprawić jarzynką, drobno pokrojoną papryczką chili, imbirem, czosnkiem i sosem sojowym.
Gotować 10 minut, wlać mleczko kokosowe i dogotować do miękkości warzyw i grzybów.
Pod koniec gotowania dodać krewetki z wywaru (obrane z pancerzyków) - doprawić do smaku, dodać otartą skórkę i sok z całej limonki - posypać szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapomniałąm dopisać, że ja tym razem podałam tę zupę z makaronem z ryżu i tapioki, ale równie dobrze można podać z ryżem lub innym makaronem.
  • 1
    original
    Opublikowano

    babajaga1969

    fajna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !