Przepis i sposób przygotowania na: Małe pizze
5 DAG drożdże,
1 SZKLANKA woda,
1 ŁYŻKA cukier,
2 ŁYŻKI olej,
1 ŁYZECZKA Sól,
60 DAG mąka,
Drożdże rozpuścić w szklance wody.resztę składników wymieszać z drożdżami i wodą zagnieść i odczekać aż ciasto urośnie. Ciasto nastepnie dzielimy na cześci, rozwałowywujemy na cienki placek i np za pomoca talerza, bądz innych przedmiotów, czy za pomocą tylko noża wykrawamy małę pizze. Smarujemy je koncentratem idekorujemy wedle uznania, u mnie na zdjęciu jest wędlina, plasterki sera. Nasepnie każdą pizze wsadzamy do piekarnika, pieczemy w rozgrzanym piekarniku w tem 200 stopniokoło 15-20 minut.
Wychodzi około 5 sztuk, w zaleznosci w jakiej wielkosci