Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Żaroodporne naczynie nasmarować oliwą i wyłożyć filetami z ryby.
Nagrzać piekarnikdo temp. 180 st.Przygotować głęboką patelnię i wlać do niej oliwę.
Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pokrojoną drobno cebulę, czosnek i tymianek ,lekko poddusić/ok.3-4 min./
Wlać wino i chwilę gotować do odparowania alkoholu.Następnie dodać pokrojone pomidory z puszki
wraz z zalewą i gotować sos ok. 10-15 min. do lekkiego zgęstnienia.
Pod koniec gotowania dodać kapary,pokrojone oliwki, i bazylię.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotowym sosem pomidorowym zalać przygotowane wcześniej filety rybne.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    ładnie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    lubię ale bez kaparów
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !