Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Agrestowe z bezą

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto: cukier
1 szkl
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
żółtko jajek
5 szt
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
mąka krupczatka
3 szkl
masło
25 dag
agrest
1 kg
budyń waniliowy
3 opkowania
budyń śmietankowy
2 opakowania
cukier
3/4 szkl
płatki migdałowe
25 dag
masa
kompot agrestowy
beza
6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Agrestowe z bezą

Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy żółtka i cukier waniliowy. Ciągle ocierając, wsypujemy mąkę z proszkiem. Ciasto wstawiamy do lodówki na 30 minut. Dzielimy na 2 części: z mniejszej robimy kruszonkę większa wylepiamy dno blachy. Budynie mieszamy z kompotem, zagotowujemy. Wsypujemy owoce. Studzimy, wykładamy na ciasto. Białka ubijamy z cukrem, wsypujemy budynie i chwile ubijamy. Wykładamy na masę . Posypujemy kruszonką i płatkami. Pieczemy 45 minut w 200 stopni Celsiusza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 13.11.2011 20:19
fajne
treonina 11.07.2011 11:13
ciekawe :-) szkoda że nie ma zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak