Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy żółtka i cukier waniliowy. Ciągle ocierając, wsypujemy mąkę z proszkiem. Ciasto wstawiamy do lodówki na 30 minut. Dzielimy na 2 części: z mniejszej robimy kruszonkę większa wylepiamy dno blachy. Budynie mieszamy z kompotem, zagotowujemy. Wsypujemy owoce. Studzimy, wykładamy na ciasto. Białka ubijamy z cukrem, wsypujemy budynie i chwile ubijamy. Wykładamy na masę . Posypujemy kruszonką i płatkami. Pieczemy 45 minut w 200 stopni Celsiusza.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    ciekawe :-) szkoda że nie ma zdjęcia
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !