Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić i zalać niewielką ilością wrzącej wody - tylko tyle, aby ziemniaki były nakryte. Lekko posolić.
Ugotować ziemniaki do miękkości, odcedzić i postawić garnek ponownie na sporym płomieniu, aby ziemniaki odparowały przez 1-2 minuty - co jakiś czas potrząsać garnkiem, żeby ziemniaki nie przywarły do dna.
Utłuc ziemniaki, dodając serek wiejski i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="aqua"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="aqua">

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !