Sposób przygotowania

W małej ilości wody rozpuszczamy kostkę rosołową. Pieczarki myjemy i kroimy w kostkę (jeśli są ładne, białe to nie musimy ich obierać). Do wody z kostką wrzucamy pieczarki, dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Jak będa miękkie zdejmujemy pokrywkę i mieszamy aż woda wyparuje. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na maśle. Przyprawiamy pieprzem i solą. Jak się zeszkli, dodajemy uduszone pieczarki. Całość jeszcze chwilę podsmażamy. Doprawiamy do smaku.
Smaczności

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    wolę kiszoną
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    spróbuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !