Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa Minestrone

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew
200 gram
ziemniaki
200 gram
seler naciowy
150 gram
kalafior
150 gram
fasolka szparagowa/z mrożonki/
150 gram
papryka czerwona
100 gram
por (białe części)
150 gram
pomidor/może być z puszki/
200 gram
szpinak świeży lub mrożony
100 gram
oliwa
2 łyżki
bulion warzywny
1,5 l
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
bazylia
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
czosnek
2 ząbki
zielona pietruszka
0,5 łyżeczki
sól
do smaku
Sklep Prymat
dynia
200 gram
groszek zielony
150 gram
fasola
100 gram
parmezan
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Minestrone

Włoska minestrone jest to zupa jarzynowa,którą przygotowuje się w ciągu całego roku.Do zupy używamy warzyw sezonowych,a kiedy ich brak wykorzystujemy mrożonki.
Dokładnie umyć wszystkie świeże jarzyny i pokroić w kostkę.
W szerokim garnku z grubym dnem rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek, dodać pora, liście laurowe i czosnek, smażyć na małym ogniu przez 3 minuty od czasu do czasu mieszając. Dodać wszystkie warzywa mrożone i chwilę poddusić. Dodać pozostałe świeże warzywa,zmiksowane pomidory i zalać gorącym bulionem,doprawić solą i pieprzem do smaku.Zagotować, przykryć i gotować na malutkim ogniu przez 20 - 25 minut, od czasu do czasu mieszając. Pięć minut przed końcem gotowania dodać drobny makaron. Zupę podawać z tartym parmezanem,posypaną świeżą lub suszoną bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 09.09.2013 20:07
bardzo bogata w witaminy
MagdaXXX 18.08.2012 14:28
świetna zupka na pewno zrobie według twojego przepisu
Agata B 08.05.2012 15:31
musi być pyszna:)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak