Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy kroimy na pół lub w ćwiartki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gotowe ziemniaki wyciągamy z wody i pozostawiamy do przestygnięcia. letnie ziemniaczki nacinamy, ale nie przecinamy do końca. Czosnek przepuszczamy przez praskę, a następnie smarujemy nim ziemniaczki w miejscach nacięć. Ziemniaczki wkładamy do rękawa, dodajemy margarynę pokrojoną w mniejsze kawałki oraz przyprawiamy do smaku. Ziemniaczki zapiekamy w piekarniku ok 15-20 min. w temp . 180'C., aż się ładnie zarumienią. Gotowe, najlepiej ciepłe podajemy. Moje podane z kotlecikiem drobiowym. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne ziemniaczki
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    też robię podobne ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara33

    uwielbiam takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    mniammm, uwielbiam takie ziemniaczki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka125

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    forgielka

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chyba się skuszę
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Mój mąż bardzo lubi takie ziemniaczki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !