Sposób przygotowania

2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozprowadzamy budyń, wlewamy do gorącego mleka i ciągle mieszając zagotowujemy, a następnie studzimy. Dobrą margarynę (użyłam Kasi) lub masło miksujemy dokładnie dodając po 1 łyżce budyniu. Krem przekładamy do deserowych pucharków i wkładamy do lodówki. Truskawki dokładnie płuczemy, osączamy, usuwamy szypułki, kroimy na talarki i ćwiartki. Kiwi obieramy ze skórki, kroimy na średniej grubości plasterki, a następnie na paseczki. Owocami przybieramy krem budyniowy, posypujemy startą na grubych oczkach czekoladą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    ale kolorowo...:) smacznie...:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    smaczny krem. Daje taki do tortow:)
  • 0
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    wygląda wybornie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata31

    deser idealny na przywołanie lata :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    bardzo smaczny deserek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !