Sposób przygotowania

Z 2 szkl. wody i 1kg cukru ugotować syrop. Marchewkę obrać i pokroić w dowolne kawałki. Włożyć do syropu, dolać sok z cytryny, dodać sok oraz skórkę otartą z
całej pomarańczy. Gotować godzinę, na małym ogniu, aż syrop zgęstnieje. Ostudzić, przelać do słoiczków.
Nie trzeba słoiczków pasteryzować.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="green"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="green">
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika79

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika79

    bardzo fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    ciekawa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    jestem ciekawa jak smakuje taka konfitura i do czego można ją wykorzystać?
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Ja używam jej zarówno do kanapek i naleśników (gofrów), jak i do smarowania suchych ciast oraz do omletu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !