Sposób przygotowania

Z mak, wody, jajka, proszku do pieczenia oraz vegety i soli zagniatamy elastyczne ciasto, wałkujemy je na grubość ok 2 mm i wycinamy koła, koła następnie dzielimy na trójkąty, tak przygotowane smażymy na głębokim, rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Gotowe nachos układamy na talerzy polewamy dipem pomidorowym , posypujemy starkowanym serem i zapiekamy chwilę w piekarniku lub mikrofalii. Podajemy z kwaśną smietaną i eentualnie guacamole.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    dzięki za ten przepis! zawsze chciałam spróbować zrobić nachos sama w domu :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    robie podobne ale jeszcze dodaje oliwki czarne
  • 1
    original
    Opublikowano

    paulisia_elk

    z oliwkami nie próbowałam ,tak więc muszę wypróbować , dziękuję ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    I przyznaję się bez bicia, że w życiu nie robiłam nachos i pora to zmienić, bo je uwielbiam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !