Sposób przygotowania

Od lutego 2012 prowadzę swój blog kulinarny.

http://smakimoniki.blogspot.com/

Żółtka oddzielić od białek, po czym żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać drewnianą łyżką utarte żółtka z ubitą pianą z białek z przesypaną mąką pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną.
Ciasto wylać na okrągłą blaszkę o średnicy 28 cm, wyłożoną papierem do pieczenia.
Blaszkę wstawić do piekarnika na 25 minut w temperaturze 180 st. C. Po upieczeniu odstawić do przestudzenia.

Rozpuścić galaretki w trzech osobnych pojemnikach w 500 ml gorącej wody i odstawić do zastygnięcia.
Mleko ugotować, gorące wymieszać z żelatyną i odstawić do wystudzenia. Galaretki pokroić w kostkę, ułożyć na biszkopcie,gdy mleko będzie gęstnieć i mieć postać kisielu, wylać na galaretki i zamieszać widelcem. Odstawić do lodówki na około godziny.

Przygotować bitą śmietanę, według przepisu na opakowaniu,
bitą śmietanę rozsmarować łyżką na masie galaretkowej i odstawić ponownie do lodówki na około 3 godzin.

Zetrzeć czekoladę, posypać wierzch placka, a następnie posypać kakaową posypką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękne ciasto :)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    pysznie tu u Ciebie
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    rewelacja! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika191

    serdecznie dziękuje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !