Sposób przygotowania

Pulpety robimy mieszając mięso mielone z jajkiem,przyprawą do mięsa mielonego,ostrą papryką,czerstwą bułką rozmoczoną w mleku,z dodatkiem soli i pieprzu. Z tak przygotowanego ciasta formujemy pulpety w postaci niewielkich kulek,obtaczamy w bułce tartej i smażymy w rozgrzanym tłuszczu.
Pieczarki dokładnie płuczemy,kroimy drobno po czym smażymy na tłuszczu,usmażone przekładamy do garnka,zalewamy rosołem,wrzucamy kostkę bulionu grzybowego i gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy koperek, podbijamy mąką i śmietaną po czym doprawiamy solą pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    bardzo lubię takie danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    fajny pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    wyglądają przepysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczne są takie pulpeciki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !