Sposób przygotowania

Przygotuj ciasto podstawowe: mąkę przesiej, dodaj pokrojone w kostkę, ochłodzone masło.Zarabiaj siekając nożem. Kiedy powstaną grudki, dołóż cukier puder, wbij jajka.Szybko zagnieć gładkie ciasto.Uformuj kulę, zawiń w folię i ochładzaj przez 1 godzinę.Ochłodzone ciasto podziel na porcje.Jedną rozwałkuj, cienko posmaruj marmoladą i ciasno zroluj.Wałek pokrój w plastry.Powstałe ślimaczki ułóż na blasze przykrytej pergaminem i piecz ok.10 minut w temp.200 stopni.Z kolejnej części ciasta wytnij kwadraty równej wielkości.Na każdym ułóż po porcji marmolady, zwiń, formując rogalik.Upiecz.Z reszty ciasta powycinaj różnej wielkości serduszka i kwiatki.Upieczone przełóż nutellą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !